Scule si unelte ingenioase

Scule si unelte ingenioase


    Fiind inchis nu este atat de usor, iar oamenii in inchisoare trebuie sa invete sa realizeze lucruri fara confortul vietii din exterior. Dar, datorita cartilor si filmelor despre viata in inchisoare, este destul de bine-cunoscut faptul ca detinutii au o capacitate nesfarsita de a inventa diverse obiecte. Borcanul de unt de arahide gol sau batul de acadea utilizat, pe care oricine altcineva l-ar fi aruncat, devine un instrument valoros in inchisoare. Cele mai multe dintre aceste elemente sunt considerate de contrabanda si vor fi confiscate, daca sunt gasite, insa acest lucru nu-i opreste pe detinuti sa recicleze si sa transforme materialele aflate la indemana pentru a crea unele elemente cu adevarat uimitoare.

Scule si unelte ingenioase
 
    Lumanarile nu sunt permise in inchisoare pentru motive evidente, putand porni cu usurinta un incendiu sau pot fi folosite ca arme. Asta nu inseamna ca acestea nu pot fi gasit la detinuti. Prizonierii utilizeaza recipiente goale de iaurt sau suc de mere, ulei pentru copii, precum si fire pentru a realiza lumanari brute astfel incat sa poata vedea si dupa ce se da stingerea, sterilizand ace sau orice alta activitate care ar putea necesita o flacara deschisa.
 
Lumanare confectionata in inchisoare

    Multi detinuti folosesc arta ca o modalitate de a face fata vietii incarcerate. Aceste cutii cu creioane, inteligent realizate din cutii de pasta de dinti aruncate, pot stoca creioane colorate.
 
Cutie pentru creioane colorate realizata de detinuti

    Atunci cand un detinut are nevoie sa aprinda o lumanare sau o tigara greu castigata, in mod evident, el nu poate scoate o bricheta din buzunar. Exista multe modalitati de a obtine acces la foc (sau cel putin o scanteie) in inchisoare. Un fir este lipit pe partea negativa a bateriei; atunci cand se doreste un foc, se atinge doar cealalta parte a firului de partea pozitiva a bateriei, iar bitii expusi de sarma din mijloc se incalzeste.

Baterie pentru aprin bricheta
 
    Daca se reuseste sa se faca rost de iarba in inchisoare, a gasi o modalitate de a fuma este partea cea mai usoara. Detinutii au confectionat pipe  din tone de materiale diferite, dar acesta, realizat dintr-un tub gol hrean, este cu adevarat inventiv.
 
 Pipa de fumat in inchisoare