Plante amplasate pe zidurile cladirilor

Plante amplasate pe zidurile cladirilor


    Gradinile verticale aduc abundenta si viata chiar si celor mai reci suprafete, atat in interior, cat si in exterior. Aceste "ziduri vii" sunt o mare parte a viitorului tehnologiei si design-ului verde - cresc umiditatea interioara, purifica aerul si ofera atingerea naturii, intalnite in spatii unghiulare urbane ca aeroporturi, muzee si centre comerciale. De la zgarie-nori la parcuri verticale, va prezentam cladiri pe zidurile carora se afla gradini verticale.

Plante amplasate pe zidurile cladirilor
 

"Turnul de flori", Paris


    Arhitectul Edouard François a creat "Turnul de Flori", o cladire complet acoperita cu bambus amplasat in ghivece, in Paris, in 1999. Turnul de Flori este o cladire rezidentiala ce se afla in vecinatatea unui parc care a fost facut sa se combine mai bine cu imprejurimile sale. Ghivecele tralucitoare, albe ies in evidenta, in timp ce bambusul ofera locatarilor intimitate si senzatia de a trai intr-un mediu rural si natural.
 
 O cladire complet acoperita cu bambus amplasat in ghivece
 

Mall-ul Siam Paragon


    Mall-ul Siam Paragon din Bangkok, Tailanda este caracterizata de o cascada abundenta de ferigi, vita de vie, iarba de soaldina si muschi, in diferite nuante de verde, galben, rosu si violet, asemanatoare cu cele din padurea tropicala. Verdeata inconjoara cladirea de 6 etaje, dandu-i un efect orbitor efect.

 Mall-ul Siam Paragon din Bangkok, Tailanda este caracterizata de o cascada abundenta de ferigi, vita de vie, iarba de soaldina si muschi.

Aeroportul din Zurich pe zidurile caruia sta agatata vita de vie

 
Aeroportul din Zurich pe zidurile caruia sta agatata vita de vie

    Vita de vie in cascada de la aeroportul din Zurich, Elvetia, aduce in interior culoare si textura, servind ca o piesa de arta incastrata in sticla. Vita de vie, de diferite soiuri, din locuri indepartate ca Malaezia, cuprinde trei etaje si pentru a da caldura spatiului, s-a trecut la un design unghiular.
 
 Vita de vie in cascada de la aeroportul din Zurich, Elvetia, aduce in interior culoare si textura