Repararea acoperisului

Repararea acoperisului


    Furtunile de primavara pot aduce multa ploaie, care pot dezvalui scurgerile de acoperis. Ce trebuie sa faceti in cazul in care un dus aprilie isi gaseste drum in camera de zi?
    In primul rand, controleaza daunele interiorului cat mai repede posibil. Muta orice elemente care nu s-au udat inca. Daca mobilierul sau alte elemente nu pot fi mutate, acopera-le cu foi de plastic pentru a le proteja de apa. Colecteaza picurii de apa intr-un container sigilat impotriva scurgerii de apa si asigura-te ca recipientul se afla pe o suprafata solida.

Repararea acoperisului
 

Scoateti apa


    Incepe prin uscarea covorului si a mobilei. Pentru covoarele ce au devenit umede este posibil sa aveti nevoie sa trageti covorul departe de captuseala de groasa. Expuneti spatele covorului la aer si lasati-l sa se usuce. Acest lucru va da o sansa captuselii de dedesubt sa se usuce si astfel sa se reduca sansa de a se forma mucegai. Lasati zonele afectate sa fie aerisite.

Sunati-va agentul de asigurari


    In cazul in care spatiul a suferit daune substantiale, sunati-va agentul vostru de asigurari. Polita voastra poate sau nu poate sa acopere daunele  interiorului ce au survenit de la o scurgere in acoperis. Nu asteptati pentru a apela agentul. De obicei, ei pot inspecta daunele in cateva ore dupa ce ati sunat si va poate ajuta sa incepeti procesul de curatare sau de inlocuire a obiectelor deteriorate.

Cercetati acoperisul, in interiorul lui si in afara


    Cat mai curand posibil, verificati acoperisul de surse evidente de apa. Asigurati-va ca burlanele si gurile de canal sunt curatate de moloz si permit apei sa circule liber de pe acoperis si departe de casa. Cercetati materialele acoperisului. Asigurati-va ca toate piesele de la baza acoperisului sunt acoperite cu sindrila si ca bariera de apa nu este expusa in nici un fel. Tineti minte ca punctul de intrare al apei in spatiul de viata nu poate fi direct sub scurgerea din acoperis. Aceasta scurgere de acoperis poate "calatori", asa ca verificati intreaga regiune de scurgere, cu atentie. Puteti, de asemenea, considera ca este util sa controlati acoperisul mansardei. Acest lucru poate oferi o mai buna indicatie a modului in care apa intra in structura.

Curatarea jgheaburilor si a burlanelor

Curatarea jgheaburilor si a burlanelor


    Eliminati orice infundari evidente si curatati burlanele in cazul in care sunt infundate. Puteti face acest lucru de mai multe ori cu un furtun de gradina. In cazul in care burlanul este infundat si mizeria nu poate fi eliminata cu un furtun, va trebui sa scoateti burlanul de la jgheab si curatati-l prin inversarea burlanului sau folosind o coada de matura lunga sau alte obiecte pentru a impinge molozul de pe conducte. Dupa ce l-ati curatat, reatasati-l la jgheab si directionati apa departe de fundatie.

Materialele acoperisului deteriorate


    Unele scurgeri ale acoperisului nu sunt rezultatul infundarii jgheaburilor sau burlanelor. In schimb, scurgerile isi pot face aparitia acolo unde materialul din care este confectionat acoperisul este uzat sau deteriorat. In alte cazuri, bucati continue de metal sau alte materiale instalate pentru a preveni trecerea apei in interiorul structurii, cele din jurul hornurilor, aerisitoarelor sau protectiile acoperisului sunt deteriorate. Cercetati zona, acolo unde hornurile, gurile de aerisire sau alte atasamente invecinate acoperisului. Daca aceste bucati sunt in stare proasta, este necesar sa fie inlocuite. In cazul in care sigiliul sistemului de inchidere este deteriorat, o aplicare generoasa de smoala pe acoperis ar putea sa evite riscul ca acoperisul vostru sa fie predispus la scurgeri.

Uita-te dupa daune ascunse ale acoperisului


    Scurgerile prin acoperis se dezvolta adesea, de-a lungul timpului, asa ca apa poate fi colectata fara sa fie observata pentru o anumita perioada de timp inainte de a patrunde in spatiile locative. Cand inspectati mansarda, verificati orice daune ascunse pe care scurgerea le-a provocat. Uita-te dupa pete umede pe panelurile acoperisului, decolorarea lemnului, deteriorarea panourilor OSB, mirosuri ciudate si murdarie pe izolatie. Verificati interiorul pentru umflaturi in pereti si tavane, vopsea decojita si ipsos crapat. Toate acestea sunt semne ca ceva nu este bine in mansarda voastra sau pereti.

Verificati daca sunt daunatori


    Furnicile si alte daunatoare iubitoare de apa vor gasi lemn ud, un loc foarte atractiv pentru a construi un cuib. Daca aveti o invazie de furnici, gandaci, urechelnite sau alte insecte iubitoare de apa, cauta imediat lemn ud. Un exterminator va poate scapa casa de acesti daunatori, dar singura modalitate de a va asigura ca ele stau departe este aceea de a indeparta lemnul ud si sa remediati problema.

Chemati un profesionist


    Daca inspectia voastra dezvaluie faptul ca locuinta este deteriorata din cauza apei si a acoperisului ce trebuie inlocuit, iar daca nu puteti sa-l  inlocuiti singur, sunati un profesionist pentru a repara sau inlocui acoperisul vostru. Simpla acoperire cu sindrila a acoperisului nu va rezolva reparatia scurgerilor suferite de acoperis. Daca acoperisul are scurgeri, cea mai probabila cauza este o defalcare a stratului de impermeabilitate de sub sindrila. In acest caz, toate sindrilele vechi trebuie rupte, iar stratul de impermeabilitate, de-a lungul sinfrilei, ar trebui sa fie inlocuit.

    Inlocuirea acoperisului poate fi scumpa, asa ca asigurati-va ca veti obtine mai multe estimari, de la contractanti diferiti, inainte de a selecta pe cineva pentru reparatii. Verificati daca contractantul ales este profesionist si ca va aplica pentru toate autorizatiile municipale necesare pentru repararea acoperisului. Nu permiteti contractantului sa inceapa munca la casa fara a obtine eliberarea avizelor necesare si asigurati-va ca acest contractant va inlocui toate pagubele survenite la materialele din lemn inainte de a inlocui acoperisul casei. Dupa ce acest proces se va incheia, cereti contractantului sa  treceti impreuna peste regulile de mentenanta ale unui acoperis si asigurati-va ca veti obtine o inspectie finala a autoritailor municipale.