Statui unice gasite in apa

Statui unice gasite in apa


    Sculpturile decoreaza peisaje, muzee si cladiri, dar apa acopera majoritatea suprafetei Pamantului, facand din aceasta cea mai mare galerie de arta, din lume. Oceanul este plin de secrete, iar un parc subacvatic de sculpturi doar mareste misterule ascunse in adancimi. Recifele artificiale deghizate in sculpturi apar diferite in fiecare moment, in viziunea unui scafandru, pe masura ce nisipul se misca pe fundul oceanului, lumina soarelui patrunde la adancimi si unghiuri diferite, iar curentii de apa turbulenti se combina intr-un efect de caleidoscop ce incanta simturile. Aici vom descrie cateva sculpturi subacvatice unice si minunate, o arta a mediului inconjurator, pentru a incuraja procesul natural ecologic.

Statui unice gasite in apa
 

Proiectul TamCC


    Proiectul TamCC consta in 18 capete plasate la o adancime de 2 metri in Grenada. Acest recif artificial le da timp recifelor naturale sa se recupereze si sa intinereasca. Imaginile afiseaza schimbarile radicale ce au loc de-a lungul timpului, de la fete clar definite la sculpturi aproape de nerecunoscut inghitite de reciful in crestere. In imaginea din dreapta jos, chipul din Grace Reef s-a distrus si, in acelasi timp, a inflorit de culoare, la doar 14 luni de la plasarea sa.

Acest recif artificial le da timp recifelor naturale sa se recupereze si sa intinereasca.

Sienna


    Aproximativ la 4 metri adancime, in apele albastre cristaline din Indiile de Vest, Sienna asteapta. Ea a fost inspirata de un personaj din povestea lui Jacob Ross. Sienna este o tanara cu un talent in scufundarile libere. Povestea vorbeste despre prietenie si tradare, deoarece talentul ei este manipulat in timpul cautarii comorii pierdute. Sculptura metalica a Siennei permite curentilor de apa sa curga prin corpul ei. Pe masura ce viata marina si ecosistemul se maturizeaza, corpul ei se va umple in interior.

Sculptura metalica a Siennei

Sirenele


    Doua figurine feminine, precum si gradinile sale adiacente pot fi vazute in raul de la Podul Westgate, in timpul vremii bune. Noaptea, sculpturile sunt iluminate in interior. Grace Reef, in dreapta sus, pe randul de jos, este o serie de saisprezece figurine feminine. Acestea au fost sculptate din trupurile unir femei din Grenada. Grace Reef este vizibil uneori in apele calde si clare. Alteori, sculpturile sunt ascunse sub nisip, in oceanul furtunos. Un uragan a distrus aceste sculpturi.
 
 Sculpturile sunt iluminate in interior