Sisteme de securitate: Instructiuni de instalare detector de fum

Sisteme de securitate: Instructiuni de instalare detector de fum


Un detector de fum te poate alerta, pe tine si familia ta, de pericolul izbucnirii unui foc in casa, lucru deosebit de important noaptea, cand toata lumea doarme. Casa ta ar trebui sa aiba cel putin un detector pe fiecare etaj. Daca ai o casa mare, instaleaza detectoare de fum in mai multe incaperi pentru a te asigura ca toata casa vor fi in siguranta. Odata ce detectoarele de fum sunt instalate, testeaza-le cel putin o data pe luna si inlocuieste bateriile dupa cum este necesar.

Sisteme de securitate: Instructiuni de instalare detector de fum
 
Dificultate: destul de usor

Materiale necesare
:
  • detector de fum
  • baterie
  • surubelnita
  • scara (daca este necesar)
Instructiuni:

Pasul 1
:

Decide unde vrei sa fie instalat detectorul de fum. Fumul se ridica, asa ca vei dori sa alegi un loc care este fie pe tavan, fie sus pe perete. Daca instalezi un detector de fum pe perete, asigura-te ca nu este amplasat la mai mult de 30 centimetri de tavan.

Pasul 2:

Despacheteaza detectorul de fum si arunca materialele de ambalare. Introdu acumulatorul adecvat pentru detectorul de fum. Verifica manualul de utilizare, daca nu esti sigur ce tip de baterie trebuie folosita.

Pasul 3
:

Monteaza detectorul de fum, utilizand hardware-ul de instalare furnizat in ambalaj. Utilizeaza o scara daca nu poti ajunge la locatia dorita pentru amplasarea detectorului de fum.

Sfaturi & Avertismente

  • Nu amplasa detectoare de fum in apropierea unei usi, ferestre sau aparat de aer conditionat. Curentii de aer din aceste zone pot imprastia fumul, fara sa se declanseze detectorul, decat atunci cand este prea tarziu sa se evacueze casa.
  • Nu instala detectoare de fum intr-o baie sau bucatarie. Aburul de la dus sau cuptor va determina alarme false.