Sistemul de hidromasaj - curatarea si dezinfectarea

Majoritatea persoanelor ce detin cazi de baie cu hidromasaj sunt constienti ca acestea nu ofera doar eliberare terapeutica impotriva durerilor, ci ofera si o stare de bine si de diminuare a stresului. Ceea ce, cele mai multe persoane nu stiu, este faptul ca unitatile ce utilizeaza conducte pentru a furniza apa circulata a jet-urilor pot reprezenta motive de reproductie pentru bacterii - bacterii ce pot provoca multe boli, incepand cu alergii la nivelul pielii pana la boli pulmonare.

    Sistemul de hidromasaj - curatarea si dezinfectarea

     Cand astfel de unitati de conducte sunt utilizate si apoi uscate, apa ramane in conducte, iar aceasta apa contine uleiuri de corp, piele moarta, sapun, precum si  rezidurile oricarei bai de saruri sau uleiuri, care probabil au fost adaugate apei din cada. Pentru ca interiorul conductei este cald, umed si intunecat, acesta ofera un mediu ideal pentru stimularea cresterii bacteriilor. Aceasta inseamna ca urmatoarea data cand se umple cada si pompa este pornita, orice crestere bacteriana este circulata in apa din cada.
Din fericire, exista un lucru pe care proprietarii cazilor de baie cu hidromasaj  il pot face pentru a curata si igieniza conductele, pentru a reduce potentialul de infectie bacteriana. Urmatoarele informatii, furnizate de firma Fibrex, descriu o metoda de curatare si igienizare a conductelor cazii cu hidromasaj.
  • De fiecare data cand cada este utilizata si apoi uscata, aceasta se umple din nou  cu apa rece aproximativ 5 cm deasupra celui mai sus jet si se asigura ca toate duzele jetului sa fie indreptate in jos. Apoi, sistemul se deschide si i se permite sa se execute 2 - 3 minute pentru a curata cea mai mare parte a sapunului, a uleiurilor si sarurilor de baie, precum si a uleiurilor de corp, afara din conducte.
  • Fibrex recomanda ca o data pe luna, sistemul sa fie dezinfectat astfel:
- Umpleti cada cu apa fierbinte (aprox. 36 C)  cu minim 5 cm mai sus de cel mai inalt jet si indreaptati toate duzele jetului in jos. Se adauga Adisan SPA, solutie de curatare a sistemelor de hidromasaj de la Bayrol®, ce curata si dezinfecteaza cada inclusiv zonele greu de accesat cum ar fi scurgerile si sistemul de tevi, cea mai frecventa cauza a infectiei apei si a mirosurilor neplacute. Adisan SPA contine granule pe baza de clor ce lovesc peretii furtunelor si jeturilor, indepartand astfel toate impuritatile.  Dupa acest proces,  rulati sistemul pentru cel putin 10 minute.
- Dupa inchiderea sistemului, se asteapta ca toata apa din cada sa se scurga, dupa care cada de baie va fi umpluta cu apa rece pana la minim 5 cm deasupra celui mai inalt jet de apa si cu toate duzele jeturilor indreptate in jos. Apoi, rulati sistemul timp de 10 minute pentru a o curata. In cele din urma, se scurge apa din cada si se sterge cu o carpa pana cand va fi uscata.
Important! Este indicat ca dezinfectia sistemelor de hidromasaj ce se intalnesc in hoteluri, pensiuni si alte locuri publice, in care cada cu hidromasaj este folosita de mai multe persoane, sa se realizeze zilnic.
Fibrex vine cu o inovatie in domeniul dezinfectiei sistemelor de hidromasaj si anume sistemul Hydro 6. Acest sistem de hidromasaj este un sistem electronic cu kit digital pentru cazi de baie cu hidromasaj, aeromasaj si cromoterapie, iar inovatia consta in functia sa de dezinfectie automata. Aceasta functie face ca timpul necesar pentru dezinfectia si curatarea sistemului de hidromasaj sa fie mult mai scurt, deoarece curatarea se realizeaza atunci cand cada este goala, fara a mai fi nevoie de umplerea si apoi clatirea ei.
   Se recomanda ca dupa fiecare utilizare a cazii prevazuta cu un sistem ce contine si compresor de aer, diferit de sistemul Hydro 6, sa se porneasca compresorul timp de 30-60 sec., timp in care apa este eliminata din jeturile de aeromasaj, dupa care sistemul se opreste.

Dezinfectie


Pentru a functiona acest sistem, cada trebuie sa fie goala. In rezervorul de dezinfectie se introduce un agent dezinfectant (pastila de CI – Adisan SPA de la Bayrol®). Legarea kit-ului de dezinfectie se face direct prin racordarea la reteaua de apa rece a supapei unisens care se afla pe corpul acestui ansamblu.
Curatarea sistemului de hidromasaj

Curatarea cazii de baie


    Pentru curatarea zilnica a cazii de baie folositi numai detergenti lichizi si carpe din material moale. Nu folositi agenti care contin amoniac sau acetona, care pot distruge ireparabil cada. Daca nu sunteti siguri ce sa folositi va rugam sa contactati SC Fibrex SRL pentru informatii.

Precautii generale - Este interzisa pornirea pompei sau a compresorului pana cand nivelul apei nu trece peste nivelul jeturilor. Nu blocati toate jeturile in acelasi timp.
Nu blocati gura de aspiratie apa cu bureti sau alte obiecte.

    Fibrex a implementat Sistemul de Management al Calitatii ISO 9001 din 2000 si Sistemului de Management al al Sanatatii si Securitatii Ocupationale OHSAS 18001/2004. Firma “Fibrex Co” SRL detine Agrementele Tehnice si toate avizele necesare fabricarii si comercializarii produselor din portofoliu.
 
Consultant de specialitate sisteme de hidromasaj: Fibrex Romania