Vopsele din rasina alchidica

Vopsele din rasina alchidica


Utilizarea de rasini alchidice sintetice pentru vopsele pe baza de solvent de subtiat (baza de ulei) a adus mai multe avantaje. Una dintre cele mai folositoare este o formula speciala care transforma vopseaua intr-un compus gros. O pensula inmuiata in aceasta transporta mai multa vopsea pe o suprafata decat versiunile anterioare. Cu toate acestea, prin aplicarea unei frictiuni, vopseaua se raspandeste si se netezeste usor.

Vopsele din rasina alchidica
 
In majoritatea vopselelor lucioase si semi-lucioase (sau satin), materiale alchidice sunt inca preferate pentru tapiterie, usi si chiar holuri cu trafic intens. Multi proprietari de case folosesc vopselele alchidice in bai si bucatarii, unde vopseaua are proprietatea de a se spala, in ciuda disponibilitatii emailurilor in vopsele de satin sau lucioase, care pot fi curatate cu produsele de curatat standard.

Opacitatea vopselelor alchidice s-a imbunatatit prin adaugarea unui material care se imprastie si se evapora, lasand bule mici ce reflecta si imprastie lumina si face vopseaua sa aiba o textura mai groasa decat o are in realitate. Cu vopsele din aceasta formula, un strat de vopsea alba va acoperi complet vopseaua neagra sau galbena.

In timp ce vopselele alchide nu ar trebui sa fie utilizate pe gips carton neamorsat sau pe zidarie neamorsata, ele sunt potrivite pentru lemn brut si pentru aproape orice suprafata vopsita in prealabil sau o suprafata din hartie. Cele mai durabile vopsele de interior, alchidele sunt indeajuns de uscate pentru un al doilea strat in termen de 4 - 6 ore. Solventii trebuie sa fie utilizati pentru subtiere si curatare. Verifica eticheta pentru a afla ce solvent este recomandat de catre producator. Si, in timp ce solventii pot fi aproape inodori, sunt inca toxici si inflamabili, deci ar trebui sa functioneze intr-o camera bine ventilata.