Cladiri moderne

Cladiri moderne


Cladiri moderne

    Cel mai catastrofic zgarie-nori din lume este inca proaspat intiparit in mintea noastra si fiecare an vede o noua calamitate in obsesia noastra globala, cu construirea de etaje peste etaje, cladiri tot mai mari si mai inalte. Ai crede ca toti arhitectii sunt atenti sa faca astfel incat cladirile lor sa arate la fel de stabile ca si muntii. Ai fi gresit. Datorita materialelor de constructie moderne si a magiei ce sta in spatele arhitecturii, noul domeniu de arhitectura urbana cu aspect precar este in crestere.
 
Capital Gate, Abu Dhabi - cladirea cea mai acut inclinata din lume.

    Capital Gate, Abu Dhabi - cladirea cea mai acut inclinata din lume. Aceasta se arcuieste in afara la 18 de grade de verticala - in comparatie, turnul faimos din Pisa este inclinat numai la 3.99 grade. Ambitios din punct de vedere tehnologic si uimitor in ceea ce priveste stilul arhitectural, nu se aseamana cu nimic de pe Pamant.

Cladiri impresionante

    Iar, dupa cum arata primul concept, Capital Gate a fost menit sa fie si mai ambitios. Cum ar fi ramas acest design sus? Judecand dupa forma sa reprelucrata, designerii nu ar putea raspunde la aceasta intrebare.

Flexibilitate inginereasca

    Daca locuiesti in Principatul Danez din Rødovre, este posibil sa vezi aceasta structura ce se inalta impotriva liniri orizontului. Acest "Sat al cerurilor" este format din 60 de metri patrati de constructii in jurul cladirii. In teorie, nu exista doua cladiri care sa arate la fel. Este de aplaudat atat flexibilitatea inginereasca, cat si stabilitatea acestei cladiri. Si totusi, cum va ramane in pozitie verticala?

Turnuri inclinate

    Poate ca arata ca o incercare nereusita in Photoshop - dar Turnurile Walters vor fi in curand realitate. Formarea unei W enorm, acest complex de apartamente din Praga, este opera febrila a arhitectilor de la Bjarke Ingels Group si pentru motive evidente, foloseste cele mai recente materiale de constructii.

Apartamente in Praga

    Intrebarile noastre sunt nelimitate. Lifturile merg in diagonala? Este in siguranta? Cum s-ar potrivi cu orizontul curent al orasului Praga? Care este greutatea exacta distribuita?