Constructii futuristice

Constructii futuristice

 
Constructii futuristice
 
    Proiectantii urbanisti, sociologii si scriitorii de Science Fiction au visat la utopiile futuriste pe mare, pe uscat sau in spatiu. Aceste exemple prezenta unele dintre cele mai ciudate, salbatice si realizabile planuri ale vietii in viitor.
 

Dongtan: Metapolis sau greseala?


Constructia orasului ecologic

    Astazi, orasele ideale de pe placa de desen au planuri incontestabil ecologice. Cazul in speta: Dongtan, un plan ambitios de dezvoltare in apropierea orasului Shanghai, China, se asteapta sa fie jumatate din marimea Manhattan-ului si casa a jumatate de milion de locuitori pana in anul 2010. Acest plan este posibil sa nu fie dus la bun sfarsit - criza financiara mondiala a pus o bariera asupra mai multor planuri de acest gen pe scara larga, astfel Dongtan a fost amanat.

Proiect de constructii ecologice in China

    Conceput ca o piesa pentru grija Chinei asupra mediului inconjurator, Dongtan a fost planificat de la inceput ca fiind un proiect ecologic. Initial, singurele masini ce aveau permisiunea de a circula in limitele orasului trebuiau sa fie cele electrice sau cele ce folosesc un combustibil non-poluant - aceasta cerinta fiind si in interes practic. Ar fi interesant de vazut cat de multe viziuni ale arhitectilor vor fi realizate, atunci cand - sau daca - Dongtan va fi finalizat in cele din urma.

Orasul Masdar - Carbon zero, zero emisii, nici o masina


Dubai, casa celor mai multe dintre cele mai interesante proiecte de arhitectura, va merge de aceasta data pe un proiect ecologic

    Dubai, casa celor mai multe dintre cele mai interesante proiecte de arhitectura, va merge de aceasta data pe un proiect ecologic cu Orasul Masdar. Carbon zero, zero emisii, zero masini...si daca acestea nu reprezinta suficiente zero-uri pentru tine, atunci verifica pretul de indeplinire al proiectului: 22.000.000.000 dolari!

Sediul central al Masdar va fi primul din lume cu utilizare mixta a energiei,

    Una dintre cele mai interesante cladiri planificate pentru Masdar este piesa centrala a orasului, un sediu de 130.064 de metri patrati. Sediul central al Masdar va fi primul din lume cu utilizare mixta a energiei, net pozitiva. Un imens tablou fotovoltaic amplasat pe acoperis va genera mai multa energie in fiecare zi decat va consuma cladirea - de fapt, acoperisul va fi construit primul, permitandu-i astfel sa genereze energia utilizata in asamblarea restului de cladire.