Locuinta spatiala

Locuinta spatialaLocuinta spatiala

    Proiectantii urbanisti, sociologii si scriitorii de Science Fiction au visat la utopiile futuriste pe mare, pe uscat sau in spatiu. Aceste exemple prezenta unele dintre cele mai ciudate, salbatice si realizabile planuri ale vietii in viitor.
 

Constructii peste constructii


Constructii peste constructii

    Orasele futuristice au fost descrise de toata lumea de la ilustratiile SF la Hanna-Barbara, dar cat de practic ar fi stilul Jetsons de orase plutitoare? Mai conteaza? In spiritul optimist al anilor 1950, spunem doar ca atunci cand suntem gata sa traim sus, pe cer, stiinta si tehnologia vor gasi o cale pentru ca noi sa o facem!

Orasele futuristice au fost descrise de toata lumea de la ilustratiile SF la Hanna-Barbara

    Apoi, exista Futurama, desenul animat iubit de copii, dar si de adulti. Cati stiu ca o varianta mai recenta a Futuramei - aproximativ sase decenii mai devreme - a prezis viitorul vietii urbane. In 1939 la Targul Mondial desfasurat la New York World si-a stabilit atractii ceva mai modeste, cu toate acestea, stabilind anul 1960 ca anul in care masinile controlate prin radio treceau de-a lungul autostrazilor.

Doar pe asteroidul Beltway


Constructii de orase in spatiu

    Conceptia noastra despre explorarea spatiului prevede pionieratul sondelor, urmata de colonizare si de stabilire, odata cu gasirea unor planete potrivite pentru desfasurarea vietii umane. Cum va fi? Pe parcursul anilor, artisti si designeri grafici ne-au furnizat cateva viziuni asupra viitorului.

Descendentii nostri isi vor construi casele pe un asteroid sau vor inchiria o locuinta intr-o alta galaxie

    Intr-adevar, traiul futuristic inseamna parasirea planetei cu totul, mai ales in cazul in care un adevar inconvenabil ar trebui sa devina o realitate. Fie ca descendentii nostri isi vor construi casele pe un asteroid sau vor inchiria o locuinta intr-o alta galaxie, toate acestea nu vor conta - ceea ce este important este ca noi stim la ce sa ne asteptam odata ce vom ajunge sa calatorim printre stele.