Predictii imobiliare pentru anul 2010

Predictii imobiliare pentru anul 2010


    Pe masura ce intram in primul trimestru al anului 2010, exista multe teorii ce plutesc in jur despre potentialul in domeniul imobiliar, in anul acesta. Desi nu este niciodata o idee buna sa ne grabim vrand-nevrand in deciziile financiare bazate pe previziuni despre ceea ce ar putea fi, ar fi intelept sa pastram un ochi deschis asupra tendintelor, astfel incat putem sa fim constienti de ceea ce se intampla in domeniul imobiliar, daca planificam sa vindem sau sa cumparam case in noul an.

 Predictii imobiliare pentru anul 2010
 
   Preturile imobiliare se anticipeaza sa se echilibreze pe parcursul urmatoarelor luni, astfel incat preturile se pot stabiliza; expertii spun ca semnele acestei idei se vor observa in partile ulterioare ale anului, dupa ce va mai avea loc o perioada de declin. In timp ce declinul va continua pentru cel putin cateva luni, alunecarea a fost mult mai putin pronuntata in ultima jumatate a anului 2009 decat cea din lunile precedente acestei perioade.

Piata imobiliara in 2010

    In timp ce multi ar dori sa vada rata ocuparii fortei de munca recuperandu-se mai repede, este posibil sa vedem o crestere usoara a numarului de someri inainte de a vedea un semn de recuperare in acest domeniu. Aceasta crestere, in randul proprietarilor de case fara loc de munca va avea cu siguranta, un impact asupra ratei ipotecare. Rata neplatilor este in corelatie directa cu numarul de someri din tara, in prezent.

    Standardele ipotecare ar putea, de asemenea, sa creasca pentru a se evita unele dintre problemele de creditare care au aparut ca urmare a standardelor mai mici de calificare cerute de Administratia Federala pentru Locuinte. Datorita standardelor relaxate cerute pentru unii debitori pentru a obtine credite ipotecare, a existat si acordarea unui supliment de credite pentru locuinte, in care capacitatea proprietarilor de a plati ratele era oarecum discutabila. Pentru a evita creditele ipotecare acordate proprietarilor care nu sunt in masura sa plateasca pentru ele, va fi nevoie de cerinte de calificare in acest an.
 
Imobiliare 2010

    Previziunile precedente pentru anul 2010 vor lucra impreuna pentru a mentine piata unui cumparator, pentru cel putin prima jumatate a anului, dupa aceasta, este posibil ca piata sa inceapa sa se stabilizeze si sa revina pana la un punct mai echilibrat, unde vanzatorii vor gasi piata putin mai amiabila si pentru ei. Cu toate acestea, se pare ca va trece o lunga perioada de timp inainte de a vedea o piata a unui vanzator, din nou.