Bovinele mananca din casa subterana din beton

Bovinele mananca din casa subterana din beton


Tot ce tine de acest proiect este bizar si inspirat, de la modul in care masa initiala de beton si fan a fost turnata (in solul propriu-zis) la vaca ce a mancat aceasta casa unica.
 
Casa subterna din beton
 
Ca si un fotograf de arhitectura, nu exista nici o indoiala ca Roland Halbe (care a realizat aceste imagini stelare) a vazut cateva structuri si design-uri ciudate si uimitoare - dar aceasta casa, conceputa de Anton García-Abril a Ensamble Studio este cu totul aparte. Dar pentru a intelege pe deplin acest proiect minunat, poate ar fi cel mai bine sa se porneasca de la inceput: este mica, dar constructia sa nu a fost nici pe departe o lucrare mica.
 
 Planul casei din ciment
 
A fost sapata o gaura si o movila de pamant dur a fost ingramadita in jurul acesteia. Centrul vidului rezultat a fost umplut cu baloturi de fan, in timp ce perimetrul - un spatiu intre sol si paie - a fost lasat pentru a turna beton peste. Masa descoperita dupa ce cimentul s-a intarit avea o forma neregulata, unica, cu texturi naturale, fiind o combinatie intre natura si lucrari realizate de om.

Casa din beton si fan

In acest punct, gropile (pentru usi si ferestre) au fost taiate in partile laterale si a fost introdus un vitel in interior. Dupa un an, timp in care a mancat peste o mie de metri cubi de baloti de fan compactat, procesul de excavarea in interior a fost finalizat - si vitelul a crescut devenind o vaca.

Casa subterana

Produsul finit este ecologic, asemanator cu o pestera, dar frumos sculptat - o combinatie convingatoare de forte umane, animale si naturale. Acesta este un aspect planificat pe un singur nivel si o confluenta de evenimente imprevizibile si haotice, pe de alta parte - un mod minunat de a fuziona arta, arhitectura si experimentalismul stiintific.
 
 Casa din beton subterana