Bovinele mananca din casa subterana din beton


Tot ce tine de acest proiect este bizar si inspirat, de la modul in care masa initiala de beton si fan a fost turnata (in solul propriu-zis) la vaca ce a mancat aceasta casa unica.
 
Casa subterna din beton
 
Ca si un fotograf de arhitectura, nu exista nici o indoiala ca Roland Halbe (care a realizat aceste imagini stelare) a vazut cateva structuri si design-uri ciudate si uimitoare - dar aceasta casa, conceputa de Anton García-Abril a Ensamble Studio este cu totul aparte. Dar pentru a intelege pe deplin acest proiect minunat, poate ar fi cel mai bine sa se porneasca de la inceput: este mica, dar constructia sa nu a fost nici pe departe o lucrare mica.
 
 Planul casei din ciment
 
A fost sapata o gaura si o movila de pamant dur a fost ingramadita in jurul acesteia. Centrul vidului rezultat a fost umplut cu baloturi de fan, in timp ce perimetrul - un spatiu intre sol si paie - a fost lasat pentru a turna beton peste. Masa descoperita dupa ce cimentul s-a intarit avea o forma neregulata, unica, cu texturi naturale, fiind o combinatie intre natura si lucrari realizate de om.

Casa din beton si fan

In acest punct, gropile (pentru usi si ferestre) au fost taiate in partile laterale si a fost introdus un vitel in interior. Dupa un an, timp in care a mancat peste o mie de metri cubi de baloti de fan compactat, procesul de excavarea in interior a fost finalizat - si vitelul a crescut devenind o vaca.

Casa subterana

Produsul finit este ecologic, asemanator cu o pestera, dar frumos sculptat - o combinatie convingatoare de forte umane, animale si naturale. Acesta este un aspect planificat pe un singur nivel si o confluenta de evenimente imprevizibile si haotice, pe de alta parte - un mod minunat de a fuziona arta, arhitectura si experimentalismul stiintific.
 
 Casa din beton subterana