Dezvoltarea plasticului produs de bacterii

Dezvoltarea plasticului produs de bacterii


    Oamenii de stiinta de la Genomatica Inc au anuntat recent ca au dezvoltat tulpini de bacterii care sunt capabile sa produca plastic, fara utilizarea petrolului sau a gazelor naturale. Procesul utilizeaza putin mai mult decat zahar si apa pentru a produce butandiol (BDO), care poate fi transformat in orice, de la mase plastice si fibre pentru produsele farmaceutice.

    Bacteria ce produce plastic
 
    Genomatica estimeaza ca in termen de un an, procesul de eficientizare a energiei va costa mai putin decat procesele actuale bazate pe hidrocarburi - o dezvoltare revolutionara de aproape 3 miliarde de livre de BDO fabricate in fiecare an.

Confectionarea obiectelor din plastic cu ajutorul unei bacterii

    In prezent, BDO se face exclusiv din petrol si gaze naturale, iar productia sa este consumatoare de energie. Utilizarea zaharului si E. Coli (Escherichia coli - este o bacterie frecvent intalnita in intestinele organismelor endoterme) pentru a crea chimicalul, permite procesului de productie sa se desfasoare sub presiuni si la temperaturi normale, ceea ce reduce drastic consumul de energie.

Escherichia coli - este o bacterie frecvent intalnita in intestinele organismelor endoterme

    Prin utilizarea modelului computerizat avansat si a metodelor bazate pe evolutie pentru a proiecta rapid organismele vii, Genomatica poate produce chimicale valoroase pornind de la materii prime regenerabile, la un cost scazut.

Producerea plasticului

    Plasticul conceput din bacterii poate fi produs in rezervoare de fermentare mari similar cu modalitatea in care algele sunt utilizate pentru producerea biocombustibililor, iar compania planuieste sa utilizeze zaharuri ce nu sunt competitive cu industria alimentara pentru a evita unele dintre conflictele care au aparut odata cu combustibilii bazati pe etanol.