Dispozitiv de economisire a apei - Scurteaza timpul petrecut la dus

Dispozitiv de economisire a apei - Scurteaza timpul petrecut la dus


    Adolescentii sunt cunoscuti pentru ritualurile lor generoase, dimineata si pentru dusurile de lunga durata. Cand australianul Trevor Murphy a vazut factura foarte mare la apa, s-a hotarat sa proiecteze un dispozitiv care va orpi dusul dupa ce o anumita cantitate de apa a fost consumata. Inventia sa ingenioasa, Aqualim, nu necesita piese electrice si poate fi modificata la orice cap de dus existent.
   
Dispozitiv de economisire a apei - Scurteaza timpul petrecut la dus
 
    Cat de mult timp iti ia dusul? Cat de eficient este capul tau de dus? Acestea sunt intrebarile pe care ni le punem deseori atunci cand ne gandim la conservarea apei.
 
 Deschide dusul
 
     Aqualim isi propune sa incurajeze eficienta apei prin reducerea dusurilor lungi. Dupa ce un anumit volum de apa a fost utilizat, aparatul reduce fluxul apei si apoi il inchide complet. In cazul in care ai nevoie de mai mult timp pentru a-ti termina de spalat parul, Aqualim se va reseta o data dupa ce a fost inchis.

Dupa ce un anumit volum de apa a fost utilizat, aparatul reduce fluxul apei

    Ceea ce este genial la acest aparat este faptul ca acesta stabileste un standard pentru cantitatea de apa utilizata la dus si te face constient de utilizarea apei. Odata ce dusul a fost inchis, cei mai multi oameni nu-si mai continua dusul.
 
 Fa dus normal
 
    Oamenii din spatele lui Aqualim desfasoara in prezent o ancheta pentru a stabili cat de multa apa reprezinta o cantitate rezonabila ce este utilizata in timpul dusului.

Fluxul de apa se reduce si apoi se inchide complet.

    Aparatul a fost recent prezentat la o emisiune de televiziune australiana, Noii Inventatori.