EcoDrain taie din consumul apei calde cu 40%

EcoDrain taie din consumul apei calde cu 40%


    Un dus fierbinte este relaxant, dar este, de asemenea, o risipa mare de energie: ne incalzim apa cu cantitati masive de gaze naturale, petrol sau electricitate, apoi apa incalzita este transportata in cazi, inainte de a trece prin sistemul de canalizare!

    EcoDrain taie din consumul apei calde cu 40%
 
    Ce ar fi daca am putea sa recuperam aceasta sursa neexploatata de energie, irosita prin transferul de caldura a apei folosite in apa rece? EcoDrain, o unitate de schimb de caldura simpla, economiseste utilizarea apei calde cu pana la 40%.

EcoDrain este o unitate de schimb de caldura

    Dusul este "cel mai probabil activitatea de zi cu zi consumatoare de energie. Desi se ascunde pe factura ta de energie, apa calda pentru dusuri reprezinta o parte semnificativa din total." EcoDrain este o unitate de schimb de caldura simpla, fiind usor de instalat si nu are nevoie de intretinere.

Functionalitatea sistemului

    Profilul dispozitivelor este simplu, conceput din otel inoxidabil, fiind un instrument inovator. Unitatea de schimb de caldura dispune de un "zid dublu de separare intre apele proaspete si cele reziduale, plus o captuseala interioara nelipicioasa ce previne colectarea resturilor de sapun, par sau resturi ce raman in interior."
 
Testarea dispozitivului de reducere a consumului de apa calda

    "Deseurile lichide fierbinti reprezinta o sursa de energie curata, masiva si adesea neexploatata", spun cei de la EcoDrain. Dar codul constructiilor pare sa fie un obstacol, ceea ce incetineste ritmul de a avea un EcoDrain pentru public. EcoDrain spune: "Ne-am angajat in obtinerea aprobarii EcoDrain in zona dumneavoastra." Ei continua sa spuna ca "EcoDrain este un produs nou, ce economiseste energie in locuinte."