Mosteniri fascinante ale constructiilor din lume

Mosteniri fascinante ale constructiilor din lume


    In lume, in locuri cat se poate de diverse, asa cum sunt Homestead, Florida si Yonaguni, Japonia, se afla monumentele si ruinele ale caror origini sunt invelite in mister. Nimeni nu stie exact de ce Stonehenge a fost construit, cum de un set de ruine construite manual au ajuns in adancurile oceanului sau cei care au primit instructiuni post-apocaliptice pe un set de sculpturi uriase din granit, pentru reconstruirea societatii pe un deal izolat din Georgia.

Mosteniri fascinante ale constructiilor din lume
 

Trei cercuri de piatra antice ingropate


    In sudul Turciei, la nord de granita cu Siria, se afla trei cercuri de pietre megalitice, cu mii de ani mai in varsta decat "primul" cerc de piatra construit la Stonehenge. Straniu, aceste cercuri de piatra antice au fost construite de o societate de vanatori. Se crede ca forta de munca necesara pentru constructia unui cerc megalitic de piatra nu a putut fi organizata pana cand societatea umana nu a ajuns la stadiul de dezvoltare al unui sat. Cele trei cercuri de piatra de la Göbekli Tepe au fost deliberat ingropate din motive necunoscute. Unii oameni cred ca Göbekli Tepe si regiunea din jur au fost bazele istorice din spatele gradinii biblice Eden.

Trei cercuri de piatra antice ingropate

Insula Pastelui


    Insula Pastelui, cunoscuta, de asemenea, ca Rapa Nui sau Isla de Pascua, este o insula poloneza din sud-estul Oceanului Pacific, cel mai renumit pentru statuile monumentale, care au fost create de oamenii Rapanui. Statuile, numite moai, au facut parte din cultul stramosesc al colonistilor insulei si au fost sculptate intre anii 1250 si 1500 dupa Hristos. Cea mai grea moai ridicata, cantareste 86 de tone. Aproape jumatate din moai ramase sunt inca la Rano Raraku, principala cariera de moai, insa sute de pietre au fost mutate pe platformele din piatra din jurul insulei.
 
 Insula Pastelui
 

Stonehenge


    Cel mai cunoscut monument al lumii este Stonehenge, situat in zona engleza Wiltshire. Este compus din lucrari ce imprejmuiesc un sit circular de pietre mari ce stau in picioare si este considerat a fi fost construit in jurul anului 2500 i.Hr., dar a fost revizuit si remodelat intr-o perioada de mai mult de 1400 de ani. Desi teoriile si speculatiile abunda, nimeni nu stie care a fost scopul original al acestui monument preistorice si ramane unul dintre cele mai mari mistere ale pamantului.
 
 Stonehenge