Televizor ce functioneaza cu panouri solare

Televizor ce functioneaza cu panouri solare


    Ca parte a summit-ul G8 de la Hokkaido, Japonia, Sharp va prezenta tehnologii noi, futuriste, in Casa cu emisii zero. Printre prototipurile viitorului ce vor fi afisate intalnim: un televizor LCD ce functioneaza pe baza de energie solara, de 66 cm, care poate fi alimentat de o pelicula subtire de tip panou fotovoltaic. Planul firmei Sharp este de a distribui televizorul si modulul solar in zone in care nu exista acces la reteaua de energie.

   Televizor ce functioneaza cu panouri solare
 
    Modulul de celule solare cu un film subtire de jonctiune triplu este panoul cu un cost efectiv, care este produs in masa de catre Sharp. Panoul poate fi produs pentru a fi realizat semi-transparent, la fel ca si ferestrele si este fabricat pentru a nu necesita metale rare.
 
Sistemul de functionare al alimentarii cu energie solara

    Televizorul in sine este un monitor LCD, alimentat cu putina energie, care utilizeaza mai putin de o treime din energia necesara LCD-urilor conventionale. Suprafata necesara pentru a alimenta acest televizor este similara cu cea a ecranului TV, ceva ce nu este posibil cu televizoarele actuale.

Televizorul in sine este un monitor LCD, alimentat cu putina energie

    Deci, este televizorul cu adevarat cea mai practica utilizare pentru un panou solar nou? Initial, ne-am gandit ca oamenii care traiesc in afara retelei, fara acces la energia electrica ar putea dori aceea energie electrica sa o foloseasca pentru altceva - ceva mai util ca iluminatul sau gatitul. Totusi, trebuie sa recunosc, un LCD ce necesita putina energie este, cu siguranta, o dezvoltare pozitiva.