Cum sa faci casa sa fie eficienta din punct de vedere energetic

Cum sa faci casa sa fie eficienta din punct de vedere energetic


    Acest proiect depinde de cat de determinat esti, precum si de spatiul in care locuiesti. Este intotdeauna posibil sa faci o casa sa poata fi eficienta din punctul de vedere al energiei termice, dar eliminand toate utilitatile este o alta poveste. Daca locuiesti intr-un loc care este aproape de Ecuator si exista precipitatii dese, precum Florida, atunci ai trai intr-un loc ideal pentru o casa eficienta.
 
Sample Image
 
    Cu toate acestea, daca locuiesti intr-un loc care are putine precipitatii si nu este foarte expus la soare, la fel ca la Polul Nord, in acest caz nu esti pozitionat in locul cel mai bun si ai putea lua in considerare mutarea. Iata cateva masuri care pot transforma casa intr-una complet independenta daca locuiesti intr-un climat tropical.
 
   In primul rand, si cel mai evident, achizitioneaza panouri solare. Poti alege sa utilizezi un sistem de contorizare, ceea ce face grila sa ia toata energia  de la tine pe care o produci si nu o utilizezi. Daca nu esti interesat in a face bani, dar esti in eficientizarea completa, poate doresti sa ai un sistem care stocheaza energia electrica pe care o produci si nu o utilizezi.
 
 Amplasarea panourilor solare pe casa
 
   Un alt lucru pe care il poti face este acela de a achizitiona butoiase de ploaie. Pune-le intr-un loc in care stii ca vor strange multa apa si chiar daca butoiasul tau nu este foarte inalt, largeste-l pe cat posibil. Latimea este mai buna decat inaltimea in ceea ce priveste butoaiele cu apa de ploaie, pentru ca acopera o mare zona in care picurii de ploaie se pot strange. De asemenea, este posibil sa doresti sa ai un boiler ce foloseste ca si combustibil energia solara, in care o parte din apa de ploaie stransa in butoaie sa se scurga in boiler. Sa nu crezi ca daca ai trait intr-un climat rece, incalzitoarele de apa amplasate afara nu vor merge. Ele se bazeaza pe lumina, nu caldura.
 
   Pomii fructiferi pot face aerul curat si furnizeaza o cantitate mica de alimente, pentru a face casa chiar si mai independenta. Poti, de asemenea, lua in considerare plantarea unor legume ce cresc repede, cum ar fi legumele zucchinis.
 
   In functie de locul in care traiesti, temperatura subterana se situeaza, probabil, undeva intre 20 si 70 de grade Fahrenheit. In cazul in care temperatura medie deasupra solului este mai mica decat temperatura medie din subteran atunci ai putea lua in considerare o casa in subteran. De asemenea, ferestrele serei merg si pentru incalzirea casei.
 
 Casa ecologica - folosirea panourilor solare
 
   Incalzirea geotermala este o modalitate de a deriva energia de la caldura din nucleul pamantului si racirea geotermala trimite energia in pamant. Este foarte costisitor, dar este o modalitate foarte eficienta de a raci si incalzi casa. De asemenea, incearca sa faci lucruri mici astfe incat sa tai din costul utilitatilor, cum ar fi stabilirea unor limite de timp pentru dusuri, obtinerea unor fluxuri joase ale presiunii apei pentru dusuri si toaleta, cand pleci de acasa nu lasa luminile aprinse si altele. Turbinele eoliene sunt o buna alternativa a panourilor solare sau le poti avea pe amandoua.