Cum sa-ti construiesti propria terasa

Cum sa-ti construiesti propria terasa


    Cred ca majoritatea ne dorim o terasa in spatele casei, doar ca nu stim cum sa o construim noi insine. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a construi terasa perfecta de care poti fi mandru.

Cum sa-ti construiesti propria terasa
 

Marcheaza locul terasei


    Primul lucru ce trebuie sa-l faci este sa decizi cat de mare doresti sa fie terasa ta. Incepe prin utilizarea unor markeri; tarusi si sfori. Masoara latimea si lungimea si marcheaza locul. Asigura-te ca locul este impartit in mod egal. De exemplu, 10x10 este o dimensiune mare.

Nivelarea terenului


    Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa indepartezi toate iarba, radacinile, pietrisul si altele. Dupa ce ai eliminat toate materialele nedorite, netezesti terenul. Poti sapa pamantul sau poti construi terasa desupra pamantului. Dupa ce ai eliminat toate materialele nedorite, trebuie sa netezesti terenul. Foloseste un nivel care sa asigure ca terasa este nivelata. Odata ce acest lucru s-a realizat, poti utiliza pietris fin, nisip sau o placa de plastic pentru a acoperi terenul. Aceasta va impiedica cresterea buruienilor intre caramizi.

Constructia terasei cu caramida

Punerea caramizilor


    Odata ce ati masurat si nivelat terenul, incepe prin asezarea caramizilor la locul lor. Foloseste un ciocan din cauciuc pentru a fixa caramizile. Foloseste din nou nivelul pentru a te asigura ca terasa ta este dreapta.

    Odata ce ai terminat de amplasat caramizile, poti adauga mortar intre caramizi, sa le maturi, dupa care se adauga apa. Acest lucru va impiedica caramizile sa se deplaseze din locul respoectiv, precum si impiedica cresterea buruienilor si a iarbii intre ele.

Adauga mobilier de terasa, un gratar sau chiar semineu, orice pentru a transforma terasa in ceea ce te reprezinta.

    Adauga mobilier de terasa, un gratar sau chiar semineu, orice pentru a transforma terasa in ceea ce te reprezinta. Relaxeaza-te si bucura-te de piesa ta de arta!