Cum sa placati podeaua cu gresie

Cum sa placati podeaua cu gresie


    Este usor sa plachezi podeaua cu gresie folosind adeziv aplicat pe dosul placii. Va puteti actualiza podelele si in acelasi timp economisiti si bani prin a incerca sa duceti chiar voi proiectul la bun sfarsit.

   Cum sa placati podeaua cu gresie
 
    Instalarea podelei cu placi de gresie de 9" si 12" a devenit relativ usoara, datorita spatelui placilot ce se auto lipeste si a adevizului usor de aplicat.

    1. Asigurati-va ca suprafata podelei pe care vor fi atasate placile de gresie este curata si neteda. Niveleaza orice punct jos cu unui dispozitiv de umplere. In cazul in care podeaua este formata din benzi sau dusumea, ar trebui sa adaugati un placaj nivelat si atasat ferm.

Placarea podelei cu gresie

    2. Gasiti dimensiunea camerei prin inmultirea lungimii la latime. Se adauga 5% pentru placi de gresie suplimentare in cazul in care gresiti.

    3. Determinati punctul median intre latime si lungime si trasati o linie de creta intre fiecare dintrele partile opuse. Asigurati-va ca linia se intersecteaza la unghiurile potrivite. Amplasati placile de gresie afara pentru ca o zona sa se usuce, incepand de la intersectia cu creta si ajustati randurile marginii, astfel incat fiecare va avea aceeasi latime.

    4. Daca placile sunt auto aderante, indepartati pur si simplu protectia de pe spatele acesteia si lasati placile jos, incepand de la intersectia trasata cu creta. Daca placile sunt asezate in adeziv, urmati instructiunile de pe ambalaj.

    5. Gresia indrazneata si solida, precum si cea de compozitie se taie cu un cutit utilitar. Utilizati o margine dreapta pentru a pastra liniile egale.

Amenajarea casei cu placi de gresie

    6. Taiati bucata de sablon de carton pentru a se potrivi in jurul tevilor sau a bazinelor. Reglati-l pentru a se potrivi, inainte de a transfera forma placii de gresie.

    7. Dupa ce gresia este pusa in loc, utilizati o rola pentru podea pentru a imbina gresia de ciment. Rola se foloseste in ambele directii.

    8. Curatati orice exces de adeziv cat mai curand posibil, folosind instructiunile de pe ambalajul adezivului, ca un ghid.