Cum se instaleaza o usa interioara

Cum se instaleaza o usa interioara


Acest articol iti va arata pas-cu-pas cum sa inlocuiesti o usa existenta sau sa adaugi una la o intrare deja existenta. Usile vin intr-o varietate de stiluri si dimensiuni astfel incat vei dori sa alegi una care se potriveste cu decorul camerei respective.

Cum se instaleaza o usa interioara
 
Achizitionarea unei usi pre-suspendate ofera cea mai buna solutie in adaugarea sau inlocuirea uneia existente. Usile pre-suspendate implica faptul ca usa cumparata este deja montata pe cadru. Acest lucru simplifica instalarea si asigura functionarea corecta a usii. Noul toc trebuie sa fie putin mai mica decat deschiderea usii, astfel incat sa poti face ajustari minore pentru a nivela cadrul.
Dificultate: Moderat
Materiale necesare:
  • Usa pre-suspendata
  • Dalta
  • Ciocan
  • Centimetru
  • Levier
  • Bucse lemn
  • Nivela
  • Cuie de finisare de # 8
  • Cuie de finisare de # 6
Instructiuni:

   1. Pasul 1 - Scoate usa veche daca o inlocuiesti si apoi elimina partea laminata. Folosind o dalta, trage cu atentie de materialul laminat, suficient de departe de perete, astfel incat sa poti potrivi un levier dedesubt. Termina de indepartat materialul laminat cu levierul si trage un bloc de lemn la perete pentru parghie.
 
Indepartarea ornamentului laminat

   2. Pasul 2 - indeparteaza lateralele si ramele de sus folosind levierul.

Eliminarea grafurilor vechi

   3. Pasul 3 - Gliseaza usa noua in spatiul gol, dupa care decide modul in care doresti sa deschizi usa.

Instalare usa interioara noua

   4. Pasul 4 - Acesta este cel mai important pas. Trebuie sa aplici bucse pe glaful de plumb pentru a-l face drept. Incepe prin adaugarea bucselor sub partea glafului pana cand glaful este nivelat. In continuare, insereaza bucse intre glafurile laterale si butoni pentru a completa spatiile dintre ele. Asigura-te ca bucsele sunt la acelasi nivel cu peretele. Verifica inca o data ca glafurile sunt egale, situandu-se la acelasi nivel.
 
Nivelarea tocului usii

   5. Pasul 5 - Introdu cuie de finisare de # 8 prin tocul usii, bucse si butoni. Utilizeaza doua cuie de finisare per bucsa. Inainte de a termina de batut cuie asigura-te ca usa se deschide si se inchide dupa cum doresti.
 
Fixarea tocului usii cu cuie

   6. Pasul 6 - Bate cuie pentru a aplica ornamentul la glaf si butoni, folosind cuie de finisare de # 6.

Fixarea ornamentului cu cuie