Idei de tapet pentru dormitor

Idei de tapet pentru dormitor


Tapetul este un accent versatil care functioneaza pentru aproape orice camera din casa. Tapetul este o alternativa foarte buna a vopselei datorita gamei largi de optiuni. Decizia de a monta tapet in dormitor, ar trebui sa fie facuta cu atentie. Alege tapetul gresit si poti ajunge sa dormi prea putin din cauza unei culori luminoase sau a unui model care este prea incarcat.

Idei de tapet pentru dormitor

 

Creaza o piesa de accent


1. Tapetul nu trebuie sa acopere fiecare perete din dormitor. La fel ca vopseaua, tapetul poate fi introdus in zone strategice in camera pentru a crea un perete accent. Acest lucru ajuta la mentinerea functionalitatii dormitorului pentru odihna si relaxare, in cazul in care este utilizat un model luminos sau incarcat. Un mod simplu de a adauga tapetul ca accent este acela de a-l aplica pe un singur perete din camera. Acest lucru ofera un perete accent ce contribuie la coordonarea culorilor peretilor si a mobilierului. Acest perete accent poate servi, de asemenea, ca o tablie de pat, pentru a atrage atentia asupra patului in sine. Crearea peretilor accent functioneaza bine in dormitoare, care au un perete inclinat sau cu forma ciudata.
   

Apel la calmitate


2. Dormitoarele sunt, in principal, utilizate pentru relaxare, si mai multe culori ofera un sentiment calm. Luminile albastre si verzi pot oferi acest sentiment decalmitate. De asemenea, culorile neutre si tonurile de pamant ofera relaxare in dormitor. Aceste culori sunt alegeri bune pentru tapetul montat in dormitor. Culorile neon si culorile primare luminoase nu sunt o alegere buna pentru dormitor, deoarece aceste culori pot lucra impotriva sentimentului de serenitate si relaxare.
Pastrarea unui sentiment de calmitate in camera este, de asemenea, atribuita la folosirea a cator mai putine culori. Daca modelul de tapet este prea incarcat si utilizeaza mai mult de trei sau patru culori, este posibil sa nu obtii efectul calmant pe care il doresti. Evita dezordinea vizuala prin alegerea culorilor in modelul de tapet, care nu furnizeaza un contrast puternic intre ele.

Alege marimea potrivita


3. Un alt aspect important atunci cand se ia in considerare tapetul pentru dormitor este dimensiunea modelului tapetului. Daca modelul este prea mare, acest lucru va face camera sa arate mai mica decat este in realitate. Acest lucru este mai evident atunci cand modelul de tapet este utilizat doar pe un singur perete ca un accent.
In cazul in care exista mai mult de un model in camera, variaza dimensiunile modelului. Adesea, un model va exista pe paturi si pe orice mobilier din camera. Cand se combina modele, alege tapetul astfe incat sa aiba cel mai mic model, din moment ce va acoperi majoritatea zonei. Este bine sa se amestece modele diferite intr-o camera, atata timp cat culorile din fiecare model se amesteca impreuna in mod estetic.