Tigle ceramice pentru acoperis

Tigle ceramice pentru acoperis


Tiglele sunt unele dintre cele mai vechi tipuri de finisaje de acoperire utilizate pentru acoperisurile inclinate. Tiglele pentru acoperis au devenit din ce in ce mai populare datorita calitatilor sale ignifuge. Tiglele din lut sau cele din beton sunt disponibile intr-o varietate de stiluri. Tiglele de lut sunt fabricate prin coacerea placilor de lut, turnate in tigla si sunt mai usoare decat tiglele din beton. Cu toate acestea, tigla de beton este mai durabila si este folosita mai des decat tiglele din argila.

Tigle ceramice pentru acoperis
 
Dificultate: Moderat

Materiale necesare:
  • acoperis
  • ferestrau
  • scanduri
  • benzi inclinate
  • tigle
  • hidroizolatie
  • jgheab de scurgere metalic
Instructiuni:

Pasul 1:

Instaleaza hidroizolatia in invelisul acoperisului. Exista o selectie larga de hidroizolatii asfalt-saturate disponibile, dar pasla este tipul cel mai frecvent utilizat.

Pasul 2:

Instaleaza jgheabul de scurgere metalic atunci cand este necesar. Locurile cum ar fi jgheaburi, cosuri de fum, luminatoare si unde acoperis se impunge impotriva unui perete vertical va necesita jgheaburi din metal. Jgheabul ar trebui sa fie rezistent la coroziune.

Pasul 3:

Bate cuie pentru a conecta benzile inclinte de 5 cm gosime la acelasi nivel cu streasina acoperisului. Aceasta banda, care este de doua ori mai groasa decat scandurile, inclina primul strat de tigla, astfel incat sa se potriveasca cu restul straturilor. La fiecare 1,21 m, permite un decalaj de 1,26 cm - 2,53 cm pentru a asigura scurgerea apei de-a lungul sirului de benzi inclinate si a celui de scanduri, ce vor fi amplasate de-a lungul intregului acoperis.

Pasul 4:

Agata o banda de masurare de streasina acoperisului si masoara lungimea tiglei ce va fi utilizata; traseaza un semn pe hidroizolatie. Tiglele vor avea o consola de 2,5 cm de la streasina si manerul capului de 1,2 cm in partea din spate a tiglei, asa ca minus 3,8 cm de la primul marcaj si fa un marcaj pe hidroizolatie. Realizeaza acest lucru la ambele capete ale acoperisului si apoi fixeaza o linie cu o cutie de creta. De exemplu, in cazul in care tigla este de 40,6 cm, marcajul va fi de 38 cm de la streasina.

Pasul 5:

Bate in cuie scandurile de 1x2, mai jos si la acelasi nivel cu linia intrerupta. Pentru restul liniilor rupte pendru scanduri, minus 8,8 cm din lungimea tiglei utilizata si liniile de fixare, aceasta lungime peste restul acoperisului. De exemplu, in cazul in care tigla este de 40,6 cm, marcajele vor fi plasate la fiecare 33 cm in sus pe acoperis si pentru scanduri.

Pasul 6:

Amplaseaza tigla lucrand in directia la stanga la dreapta, din cauza cheii verticale dintre tigle. Imbinarile verticale trebuie sa nu aiba materie straina pentru a asigura o potrivire adecvata si centralizata a tiglelor. Manerul capului, care este buza partii din spate a tiglei, va sta in spatele fiecarui rand de scanduri. Numarul de tigle ce trebuie fixate cu cuie depinde de panta acoperisului, daca au fost sau nu folosite scandurile, precum si viteza vantului anticipat in zona.