Placarea cu gresie si faianta

Placarea cu gresie si faianta


    La selectarea tipului de pardoseala ce se instaleaza intr-o camera, este indicat sa te gandesti la cateva elemente. De exemplu, ar trebui sa se ia in considerare scopul spatiului respectiv, climatul camerei, precum si principalele activitati care se vor desfasura pe podea. De asemenea, aceeasi intrebare se pune si in cazul peretilor. Acesti factori pot ajuta la luarea deciziei daca placile ceramice pentru amenajarea locuintei reprezinta alegerea cea mai buna pentru o anumita camera din casa ta.

Placarea cu gresie si faianta
 

Placi ceramice in baie si bucatarie


    Baia este adesea cel mai bun loc pentru placarea pardoselei cu placi ceramice, deoarece apa si umiditatea alcatuiesc climatul camerei respective si orice alt tip de pardoseala s-ar fi deteriorat intr-o perioada scurta de timp. Bucataria este urmatorul loc in care este indicata folosirea gresiei, pentru acelasi motiv. Apa si temperatura fluctuanta din camera pot si vor deteriora pardoselile care sunt construite din lemn si chiar linoleum.
    Ca in oricare alta amenajare, instalarea faiantei pe peretii baii se face incepand cu spalarea si curatirea peretilor. Aceasta etapa se realizeaza cu ajutorul dalei si a ciocanului. Urmeaza finisarea suprafetei de lucru,  se traseaza spatiile pentru instalatia sanitara, care a fost deja realizata.

Placi ceramice in baie si bucatarie

Gresia pentru intreaga casa


    Frecvent poti vedea pardoseli din gresie in locuinte sau birouri, in afara de camerele - baie si bucatarie - in care este deja de neconceput sa folosesti un alt fel de material pentru pardosea. Acest fenomen se intampla in special in zonele calduroase. Motivul pentru aceasta este din cauza climei foarte calde si umede, care face ca podelele din lemn sa se deterioreze, precum si din alte materiale. Placile ceramice servesc, de asemenea, pentru a pastra temperatura din casa, in special pe perioada verii cand este nevoie de racoare.
    Daca casa ta este situata intr-o zona in care iarna este predominanta si daca doresti sa instalezi gresia in oricare camera din casa, pastreaza covoare calduroase. Exact cum placile ceramice pot pastra aerul rece intr-o casa calduroasa, acoperindu-le cu covoare in perioadele reci ale anului vor face ca locuinta ta sa se incalzeasca.

Gresia pentru intreaga casa

Intretinerea podelelor din gresie


    Cand gresia este expusa la umiditate si temperaturi extreme, acestea vor forma mucegaiul care are nevoie de curatare cu o solutie speciala. Exista detergenti de curatare special pentru placile ceramice pe care ii aplici pe placi si lasi asa pe timp de noapte si, pur si simplu stergi a doua zi dimineata cu apa in cazul in care acest lucru se intampla in camera de baie sau doar stergi cu o carpa in celelalte camere.
    O curatire regulata, in fiecare saptamana cu aspiratorului de praf si apoi cu mopul este un alt mod de a va asigura ca placile ceramice pentru pardoseala vor ramane curate. Desi gresia are tendinta de a fi foarte rezistenta, este totusi recomandat sa nu se foloseasca obiecte ascutite sau dure direct pe suprafata. Daca una din placi se fisureaza, singurul mijloc de reparatie este inlocuirea intregii placi.
    Este important ca placile ceramice sa fie instalate in mod profesional, pentru a asigura durabilitatea acestora. Daca acestea nu sunt instalate corect, temperaturile extreme, umiditatea si apa pot provoca dezlipirea gresiei, care ar putea cadea si sa se sparga. Placile ceramice, care sunt instalate profesional pot rezista o viata intreaga, cu conditia ca ele sa fie bine ingrijite si intretinute.
 
 Intretinerea podelelor din gresie