Sfaturi si trucuri pentru pardoseli

Sfaturi si trucuri pentru pardoseli


Sala de mese este un loc grozav pentru a salva podeaua, pentru ca masa va acoperi cea mai mare parte a acesteia. Folositi un covor mai putin costisitor si adaugati aspectul de lux cu o bordura memorabila.

Sfaturi si trucuri pentru pardoseli
 
Cand se masoara...

La masurarea oricarei camere pentru covoare, se iau intotdeauna in considerare registrele si ventilatia pardoselii, astfel incat covorul nu va afecta furnizarea cu aer a camerei.

Pericol de incendiu

Daca aveti un semineu pe lemne, tineti cont de faptul ca scanteile din foc pot deteriora covorul, vinilul si pardoselile din lemn. Dar, mai important, poate fi un pericol de incendiu. Cumparati un ecran de calitate pentru semineu si folositi piatra sau un covor ignifug in cea mai apropiata zona de camin.

Prietenii tai blanosi


Daca aveti animale de companie, sa stiti ca unele covoare (mai ales cele buclate) nu sunt o alegere excelenta, deoarece ghearele si zgarzile pot fi prinse in ele. De asemenea, alegeti palete de culori mai intunecate pentru a ascunde petele lasate de animalele de companie.

Substanta protectoare impotriva acarienilor si a prafului

Daca sunteti sensibil din punct de vedere ecologic, luati in considerare pardoseli din agava (nume dat mai multor plante ornamentale, cu frunze lungi pana la 2 m, late si groase, cu spini pe margini, originare din America) si de nuca de cocos (coji de nuca de cocos), care contin taninuri (substanta organica de origine vegetala, sub forma de praf cu gust astringent, intrebuintata in medicina, la fabricarea colorantilor si, in special, la tabacirea pieilor) - o substanta protectoare naturala impotriva acarienilor si a prafului. Pardoselile din agava si nuca de cocos absorb umezeala din aer si o elibereaza atunci cand umiditatea este mica, ceea ce ajuta la stabilizarea mediului.

Amintiti-va sa va rotiti


Rotiti o zona de covor o data pe an pentru a reduce uzura si a prelungi longevitatea acestuia. In zonele cu trafic intens, rotiti covorul la fiecare sase luni.

Placi pe diagonala


Placile stabilite pe diagonala vor mari din punct de vedere vizual o camera - face un mic spatiu sa para mai mare. De asemenea, potrivirea culorii tencuielii cu placile va extinde aspectul camerei.

Avertisment pentru lemn


Pardoselile din lemn in nuante inchise sunt foarte populare, dar trebuie sa stii ca ele arata murdaria si iepurasii de praf mai repede decat pardoselile colorate in tonuri medii sau luminoase.

Pardoseli din lemn

Alternative sintetice

In timp ce covoarele din lana sunt in general alegerea preferata pentru covoare - din cauza bogatiei culorii lor, sunt relativ usor de ingrijit si au o durabilitate mare - nu ignora noi alternative sintetice. S-au facut avansuri mari in ceea ce priveste culoarea, textura si durabilitatea. Alegeti ce este potrivit pentru voi si pentru stilul vostru de viata.

Aspira mai des

Aspirati covoarele mai des, din cauza ca mizeria care se depune printre fibrele covorului scurteaza durata de viata al oricarui covor de calitate.

Semnele de pe covor


O combinatie de covoare perete-la-perete de texturi si modele, minimizeaza semnele lasate de pete si de aspirator.

Ai pardoseli din beton?


Pardoselile patate si vopsite sau cele ceruite adauga caracterul si gradul de utilizare a ceva ce exista deja in garaj, pe veranda sau in subsolul casei familiei tale.

Truc pentru covor

Trucul este acela de a utiliza suportul de cea mai buna calitate pentru a actualiza simturile si a prelungi durata de viata chiar si al celui mai ieftin covor de perete-la-perete.