Spune-mi zodia ca sa-ti spun de ce camin ai nevoie - Capricorn

Spune-mi zodia ca sa-ti spun de ce camin ai nevoie - Capricorn

 

Casa Capricornului (22 decembrie - 19 ianuarie)


    Capricornul este conservator ce crede in valorile clasice si nu-i plac schimbarile, de aceea atunci cand se adapteaza intr-un mediu acolo va ramane. Are un simt organizatoric foarte dezvoltat, fiind atent la tot ceea ce se inatmpla in jurul sau, axandu-se in principal pe eficienta.
    Locuinta lui va fi una clasica, cu elemente traditionale, in care au acces numai persoanele apropiate si acele persoane cu bun simt, pe care le respecta. Capricornul este o gazda ospitaliera, insa una formala, totul va fiind organizat punctual: cu un meniu foarte atent gandit si asezarea musafirilor la masa intr-o ordine prestabilita. Masa va fi asezata frumos, fara a fi prea incarcata. Capricornului ii place sa i se respecte ora stabilita, deoarece uraste sa astepte si i se pare lipsa de respect.

Culorile


    Fiind persoane conservatoare, Capricornii prefera culorile inchise, insa cele ce emana caldura: culori de pamant, intreaga gama de brunuri si brun-roscat, culoarea carbunelui, dar si violetul.
    Pietrele reprezentative acestei zodii sunt obsidianul, ametistul de culoare violet si onixul de orice culoare, dar in mod deosebit onixul negru.

LocuintaCasa Capricornului


    Nativii din Capricorn simt nevoia de a construi, atat practic, cat si estetic. Le place sa se implice in constructia si design-ul casei, ba mai mult, le-ar placea sa faca ei singuri acest lucru, mai ales ca profesiile care-i pasioneaza sunt arhitectura si cea de inginer constructor.
    Capricornul este un perfectionist, asa ca indiferent daca produsele folosite sunt de buna calitate, el tot va inspecta terenul, iar daca mijloacele ii permit, isi va construi propria casa. Ii place ca totul sa fie proportionat, camerele sa nu fie nici prea mari, dar nici prea mici, cu un design elegant in care omul trebuie sa se simta bine. De asemenea, Capricornul este foarte atent si la locatie, care conteaza enorm pentru el.
    Culoarea peretilor, in casa Capricornului, va fi albul sau cel mult albul-galbui, insa nu va accepta alte culori, mai ales pe cele stridente. Podeaua va fi din parchet din lemn masiv, de cea mai buna calitate, deoarece, in conceptia lui, mai bine cheltuieste multi bani de la inceput, pentru a nu trebui sa tot reamenajeze, deoarece pe termen lung investitia va fi mult mai mare in comparatie cu cea facuta initial.
 

Mobilierul


 Casa Capricornului   Ii place mobilierul vechi, din lemn masiv, pictat si sculptat, fara a fi prea incarcat, pe care il cauta in magazinele de antichitate, facand in asa fel incat sa se potriveasca cu peretiiCasa Capricornului albi. Un alt lucru important este faptul ca el, fiind preocupat de omogenitatea stilului, nu va achizitiona mobilierul pe bucati, ci va lua dintr-un singur loc tot setul. Principiul dupa care se ghideaza este acela ca mobila veche nu se demodeaza, nu se devalorizeaza si nu in ultimul rand, tot timpul va fi apreciata pentru frumusetea sa. Asezarea mobiliei se face cu bun-gust, desi mobilierul este greu, din lemn masiv, insa Capricornul va sti sa-l aseze in functie de proportiile camerei, fara a incarca incaperea.
    Cu scopul pastrarii unui spatiu armonios, dulapurile vor fi, fie in perete cu usi culisante, fie triunghiulare pe colt, oricum  nu vor fi vazute decat in dormitor.
    Bucataria, in schimb, va fi una in culori vesele. Si in aceasta incapere Capricornul prefera tot lemnul, insa de culoare deschisa, iar camera sa fie functionala si utilata conform nevoilor.
    Baia va fi amenajata intr-o combinatie alb-negru, cu foaret multe produse de ingrijire coporala.
 
 
 

Accesoriile

 

Casa Capricornului
    Capricornului ii plac accesoriile simple si de efect, dar scumpe. Perdelele vor fi din voal sau din tul, draperiile din catifea,  covoarele in culori deschise, in stilul oriental:  bukhara, persan sau samarkand, mai rar cumpara covoare cu desene moderniste si culori stridente.
    Le plac tablourile, mai ales pe cele semnate de pictori renumiti, dar si reproduceri de calitate, care sunt agatate cu bun gust. si de asemenea, sculpturile moderniste. Capricornii prefera lumina difuza seara, de aceea va avea ca si corp de iluminat o veioza inalta, cu picior.