Cum sa produci pudra de curatat covorul

Cum sa produci pudra de curatat covorul


    Uneori, chiar nu ai bugetul necesar pentru o curatire profesionala, astfel incat, atunci cand covor tau devine foarte murdar probabil ca te-ai intrebat daca poti concepe un agent de curatare, care sa faca treaba. Raspunsul este da! Te poti baza pe anumite produse ce le gasesti in casa sau in bucatarie, care va face mult pentru curatarea covoarelor. Aceasta se numeste pulbere de covor.

Cum sa produci pudra de curatat covorul
 
Exista mai multe moduri de a putea realiza aceasta pulbere de covoare (si cum sa o utilizezi dupa ce o prepari):

   1. Pulberea de covoare realizate din praf de copt (bicarbonat de sodiu) si ulei. Utilizeaza bicarbonat de sodiu normal, o sticla de ulei cum ar fi cel de lavantica, scortisoara, eucalipt sau patchouli, un container de cafea gol cu capac, precum si un aspirator. Umple recipientul cu praf de copt si apoi adauga cateva picaturi de ulei. Inchide recipientul si agita-l puternic. Imprastie intreg continutul pe toata lungimea covorului. Las-o sa se absoarba in covor si sa stea asa timp de 15 minute. Aspira pana cand covorul tau va arata ca nou.

Curatarea covoului - ulei de levantica

   2. Pulberea de covor realizata din borax, praf de copt, ulei de portocale dulci si ierburi uscate. Acest tip de pulbere de covor ii va lasa covorului tau un miros placut si va indeparta puricii, in acest proces. Foloseste un container de cafea gol, cu capac. Desurubeaza partea de sus a recipientului si se toarna in cantitati egale borax si bicarbonat de sodiu, dupa care se adauga cateva picaturi de ulei de portocale dulci si ierburile uscate. Insurubeaza la loc capacul de container, sigileaza recipientul cu un surub pentru a-l inchide ermetic, iar apoi se agita puternic. Cand ai terminat, imprastie peste tot continutul, pe toata lungimea covorului si lasa-l sa stea timp de 30 de minute. Aspira pana cand vei vedea ca acel covor arata ca unul de un milion de dolari.

Curatarea covorului - borax

   3. Pulberea de covoare din pudra pentru copii, borax, praf de copt si ulei de lamaie. Acest tip de pulbere de covor va trebui sa fie lasata sa se aseze si sa se absoarba in covor pentru 24 de ore, astfel incat se vor obtine cele mai multe beneficii, dar merita timpul pierdut odata ce ai terminat. Foloseste un container gol de pudra pentru copii, desurubeaza capacul. Se toarna in cantitati egale pudra pentru copii, borax, praf de copt si aproximativ 5-6 picaturi de ulei de lamaie. Se acopera amestecul si se agita puternic. Imprastiaza intreg continutul pe toata lungimea covorului si lasa-l acolo timp de 24 de ore. Poti acoperi suprafata cu plastic, daca preferi. Aspira dupa ce a trecut timpul necesar.

Curatarea covorului - bicarbonat de sodiu

    Foloseste ulei clar daca ai covoare colorate in nuantele de alb, bej sau pastel. Nu refolosi recipientul pentru un amestec de pulbere diferita, deoarece acest lucru se va modifica mirosul si consistenta acesteia.

    Curatarea covorul folosind pulbere de covor cu ingrediente naturale, asa cum am aratat aici, este o modalitate foarte buna de a pastra mediul de acasa sanatos si pentru a mentine prospetimea si calitatea covoarelor tale. Cu toate acestea, este recomandat totusi sa mergeti la o curatatorie profesionista atunci cand trebuie scoase pete majore sau pentru curatarea lunara a covorului.