Parchet laminat sau covoare confortabile?

Parchet laminat sau covoare confortabile?

 

Parchet laminat sau covoare confortabile?


Covorul a fost intotdeauna optiunea cea mai populara, oferind confort si caldura mai ales in lunile de iarna. Este moale si izoleaza zgomotul pasilor, iar copiilor le va place sa se joace pe covor. Pe de alta parte, este mult mai sensibil la pete si mentine murdaria si praful in fibrele sale, ceea ce face sa fie mai greu de curatat si igienizat.

Parchetul si parchetul laminat reprezinta alegeri mult mai bune pentru gospodariile in care exista animale de companie, in timp ce covoarele si incalzirea in podea pot retine comoditatea si confortul dintr-o camera.

Parchetul este optiunea mai scumpa, dar utilizarea lemnului real va transforma podeaua intr-una frumoasa si unica, care se va schimba odata cu expunerea la lumina soarelui si la uzura. Parchetul are nevoie sa fie lustruit si ceruit din cand in cand pentru a preveni deteriorarea sa. Daca este bine intretinut, acest parchet este usor de pastrat neprafuit si va dura o lunga perioada de timp. Cu toate acestea, parchetul poate fi, de asemenea, sensibil la pete.

Parchet laminat

Parchetul laminat castiga treptat batalia pentru spatiul de podea, deoarece este ieftin, foarte usor de curatat si rezistent la pete. S-au dus zilele in care parchetul laminat avea un aspect ieftin, iar acum cu tot mai multe culori si modele existente pe piata, parchetul laminat devine disponibil si mai mult, da impresia unui lemn de calitate, care nu se va decolora in soare si nu necesita o intretinere speciala.

Ajutor profesional necesar pentru montare parchet

Covorul si montarea parchetului sunt lucruri ce ar trebui lasate in grija unui profesionist. Problema este ca montarea lor nu este intotdeauna la fel de usoara pe cat o spune agentul de vanzari, mai ales in cazul in care camera nu este perfect patrata. Incercand singur sa realizezi un astfel de proiect, aceasta activitate ar putea fi consumatoare de timp si potential dezastruoasa. Un profesionist, cu experienta in montarea parchetului, pe de alta parte, ar putea termina in mai putin de o zi. Poti contacta profesionisti pentru a le cere sfaturi si idei de design, asta daca te hotarasti sa realizezi singur un astfel de proiect. Masoara camera si pune tot felul de intrebari, astfel incat expertii sa se poata folosi de experienta lor pentru a oferi raspunsuri coerente.

Covoare confortabile